Go to Top

Vakopleiding

 

Boek voorkant def_website2

Bent u nieuw in de boekenbranche? Of wilt u uw kennis opfrissen?
Volg dan de vakopleiding via onze online e-studie.

U kunt de vakopleiding nu eenvoudig  thuis of op het werk volgen. Het enige wat u nodig heeft is een computer, internet en het enthousiasme om in uw eigen tempo aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding staat de boekhandel centraal: wat komt er allemaal kijken bij de werkzaamheden als boekverkoper.

Wat leert u?
Na het volgen van de vakopleiding kent u alle basisbeginselen van het reilen en zeilen in de boekhandel. Hoe stemt u een uitgekiend assortiment samen, afgestemd op uw klantengroepen; hoe werkt het bestelproces en voorraadbeheer, wat voor soort kassasystemen zijn er, hoe kunt u sturen op cijfers, de wet op de vaste boekenprijs. Maar ook het hele verkoop- en marketingcommunicatieproces komt aan de orde. Wat is belangrijk bij verkoopgesprekken, hoe communiceert u effectief met klanten; hoe kan social media worden ingezet. Na het volgen van deze vakopleiding weet u wat er speelt in de branche en beschikt u over de vaardigheden om er als succesvolle boekverkoper creatief en innovatief op in te spelen.

De onderwerpen zijn verdeeld over de volgende acht modules:

  • Module 1: Jij als boekverkoper
  • Module 2: De boekenbranche nu
  • Module 3: Trends 2020
  • Module 4: Het boek & meer
  • Module 5: In de winkel
  • Module 6: Buiten de winkel, naar de consument
  • Module 7: Ondernemer
  • Module 8: Afsluiting

Feedback en diploma
Wilt u feedback van professionals en een vakdiploma? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende ‘examenmodule’. U krijgt dan een verdiepende eindopdracht die wordt beoordeeld door een onafhankelijke examencommissie. Behaalt u hiervoor een voldoende, dan mag u daarna het vakdiploma in ontvangst nemen.

Meer informative of aanmelden?
U ons bereiken op telefoonnummer (030)  274 01 15  of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn