Go to Top

Training situationeel leiderschap 26 maart 2018

Stuur medewerkers adequaat aan

Hoe stuur je je mensen aan en waarom doe je dat op die manier? Een vraag die je jezelf wellicht niet vaak stelt. Je doet de dingen op gevoel, of je volgt het voorbeeld van de leidinggevende die je ooit had. Dat hoeft niet altijd de beste manier te zijn. Bij leiding geven gaat het om een twee zaken: efficiëntie en effectiviteit. Kort gezegd: zorg dat je medewerkers in een zo kort mogelijke tijd het beste resultaat behalen. Situationeel leidinggeven is er op gericht om je stijl van leidinggeven aan te passen aan de persoon of de situatie, om zo te zorgen voor een adequate aansturing van medewerkers.

Voorafgaand aan deze training vul je een test in die gebaseerd is op een twintigtal situaties. De test bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft aan in hoeveel procent van de situaties je gekozen hebt voor een bepaalde stijl. Op deze manier krijg je inzicht in je voorkeursstijl van leiding geven. Het tweede deel van de test geeft aan wat de effectiviteit is van de stijlen waardoor inzichtelijk wordt waar de verbeterkansen liggen.

Na de interpretatie van de test en met behulp van de aangereikte theorie ben jij je bewuster van de keuzes die je maakt over hoe je een medewerker het beste kan aansturen.

Programma
18:00 – 18:30 uur             Ontvangst met koffie en thee
18:30 – 20:30 uur             Start training
20:30 -  20:45 uur             Pauze
20:45 – 22:00 uur             Vervolg training
22:00 uur                          Afsluiting

Kosten en aanmelden
De training situationeel leiderschap wordt op maandag 26 maart gegeven door Robin Vos bij Boek & Bedrijf in Bilthoven. De kosten voor deelname bedragen €115,- excl. BTW per persoon.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boek & Bedrijf via (030) 274 01 15 of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn