Go to Top

Training “Grip op de zaak!” maandag 15 en 29 januari 2018

Hoe lopen de geldstromen in je boekhandel?

Grootse plannen, meeslepende ideeën, investeringswensen? Gesprekken met de bank? Onderhandelen over kredietruimte? Spelen deze vragen in uw onderneming, zorg dan dat u de geldstroom in uw bedrijf precies in kaart hebt.

De economie trekt weer aan en je wilt investeren om de omzet te verhogen. Inkopen om te kunnen verkopen. Misschien is daar (tijdelijk) extra kredietruimte voor nodig. Maar hoe overtuig je de bank of CB en weet je hoe de plannen financieel kunnen uitpakken? De training ‘Grip op de zaak’ zorgt ervoor dat u zeker bent van uw zaak en een overtuigend gesprekspartner bent.

De training is bedoeld voor boekondernemers die worstelen met de praktische aspecten van hun bedrijfsvoering. U maakt een liquiditeitsbegroting met budgetten voor alle uitgaven. Hierdoor kunt u een betere schatting van de omzet maken. Na afloop weet u wat er aan het einde van de maand onder de streep overblijft. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe de geldstromen in de boekhandel lopen en wat het banksaldo zal zijn over bijvoorbeeld twee jaar.

‘Grip op de zaak’ is een praktische training van twee dagdelen o.l.v. Frank Reijgwart. U maakt gebruik van een instrument waarmee u de liquiditeit voortaan dagelijks, wekelijks of maandelijks bij kunt houden. Dit instrument is tot stand gekomen in de praktijk van de boekhandel.

Programma:
09:00 – 09:30 uur inloop
09:30 – 11:30 uur training “Grip op de zaak”
11:30 Afsluiting

Data: maandag 15 januari (deel 1) en maandag 29 januari (deel 2).
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen kunnen deelnemen.
Locatie: Boek & Bedrijf, Prins Hendriklaan 72, Bilthoven.
Kosten: €250,- per persoon.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boek & Bedrijf via (030) – 274 01 15 of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

Frank Reijgwart is sinds 2005 eigenaar van Boekhandel Van der Plas in Amsterdam. Frank voltooide de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij (nu Hogeschool van Amsterdam) en Heao CE (Hogeschool Utrecht). Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij uitgeverijen en boekhandels, met name bij BGN (later Selexyz, Polare). Ook gaf hij een aantal jaren met veel plezier les aan de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij van de Vakopleiding Boekenbranche en was hij betrokken bij het ontwikkelen van de Opleiding Boekhandel.
De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn