Go to Top

Training “Grip op de zaak” maandag 10 april en maandag 8 mei

Logo grip op de zaak

 

Beter inzicht in je cijfers? Grip op de zaak! 

Grootse plannen, meeslepende plannen, investeringsplannen? Gesprekken met de bank? Onderhandelen over kredietruimte? Zorg dat je de geldstroom in je bedrijf heel precies in kaart hebt!

De economie trekt weer aan en je wilt investeren om de omzet te verhogen. Inkopen om te kunnen verkopen. Misschien is daar (tijdelijk) extra kredietruimte voor nodig. Maar hoe overtuig je de bank? Het CB? Hoe weet je zelf heel precies hoe je plannen financieel kunnen uitpakken? De training “Grip op de zaak” zorgt ervoor dat je zeker bent van je zaak en een overtuigend gesprekspartner door een gedegen voorbereiding.

De training is bedoeld voor boekondernemers die worstelen met de praktische aspecten van hun bedrijfsvoering. We gaan terug naar de basis. Je maakt een liquiditeitsbegroting met budgetten voor al je uitgaven tijdens deze training. Hierdoor kun je beter een inschatting van je omzet te maken. Na afloop weet je wat er aan het einde van de maand onder de streep overblijft of wegloopt. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe de geldstromen in je boekhandel lopen en wat het banksaldo over bijvoorbeeld 2 jaar zal zijn.

“Grip op de zaak” is een praktische training van twee dagdelen. Frank Reijgwart maakt gebruik van een instrument waar je de liquiditeit voortaan dagelijks, wekelijks of maandelijks in bij kunt houden. Dit instrument is tot stand gekomen vanuit de praktijk bij de boekhandel en onmisbaar gebleken.

Programma:
09:00 – 09:30 uur       Inloop
09:30 – 11:30 uur       Training “Grip op de zaak”
11:30 uur                    Afsluiting

Data: maandag 10 april (deel 1) en maandag 8 mei (deel 2).
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen kunnen deelnemen.
Locatie: Boek & Bedrijf, Prins Hendriklaan 72, Bilthoven.
Kosten: €250,- per persoon.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boek & Bedrijf via (030) – 274 01 15 of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

 

Ondernemers die het afgelopen jaar deelnamen aan deze training gaven gemiddeld een 8 als rapportcijfer. Allen raden de training onder collega ondernemers aan. Alle deelnemers verwachten voortaan beter voorbereid te zijn bij gesprekken en onderhandelingen met financiële partijen als banken en grotere leveranciers.

 

Frank Reijgwart is sinds 2005 eigenaar   van Boekhandel Van der Plas in Amsterdam. Frank voltooide de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij (nu Hogeschool van Amsterdam) en Heao CE (Hogeschool Utrecht). Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij uitgeverijen en boekhandels, met name bij BGN (later Selexyz, Polare). Ook gaf hij een aantal jaren met veel plezier les aan de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij  van de Vakopleiding Boekenbranche en was hij betrokken bij het ontwikkelen van de Opleiding Boekhandel.

 

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn