Go to Top

Training “Grip op de zaak” maandag 10 april en maandag 8 mei

Beter inzicht in je cijfers? Grip op de zaak! 

Grootse plannen, meeslepende plannen, investeringsplannen? Gesprekken met de bank? Onderhandelen over kredietruimte? Zorg dat je de geldstroom in je bedrijf heel precies in kaart hebt!

Met de training “Grip op de zaak” gaan we terug naar de basis. Tijdens de training en in de tijd tussen de trainingsdagen maak je een liquiditeitsbegroting met budgetten voor al je uitgaven. Hierdoor kun je beter een inschatting van je omzet te maken. Na afloop weet je wat er aan het einde van de maand onder de streep overblijft of wegloopt. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe de geldstromen in je boekhandel lopen en wat het banksaldo over bijvoorbeeld 2 jaar zal zijn.

“Grip op de zaak” is een praktische training van twee dagdelen. Frank Reijgwart maakt gebruik van een instrument waar je de liquiditeit voortaan dagelijks, wekelijks of maandelijks in bij kunt houden. Dit instrument is tot stand gekomen vanuit de praktijk bij de boekhandel en onmisbaar gebleken.

Programma:
09:00 – 09:30 uur       Inloop
09:30 – 11:30 uur       Training “Grip op de zaak”
11:30 uur                    Afsluiting

Data: maandag 10 april (deel 1) en maandag 8 mei (deel 2).
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen kunnen deelnemen.
Locatie: Boek & Bedrijf, Prins Hendriklaan 72, Bilthoven.
Kosten: €250,- per persoon.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boek & Bedrijf via (030) – 274 01 15 of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

Ondernemers die het afgelopen jaar deelnamen   aan deze training gaven gemiddeld een 8 als rapportcijfer. Allen   raden de training onder collega ondernemers aan. Alle deelnemers   verwachten voortaan beter voorbereid te zijn bij gesprekken en   onderhandelingen met financiële partijen als banken en grotere leveranciers.

 

Frank Reijgwart is sinds 2005 eigenaar   van   Boekhandel Van der Plas in Amsterdam. Frank voltooide de opleidingen Boekhandel   en Uitgeverij (nu Hogeschool van Amsterdam) en Heao CE (Hogeschool   Utrecht). Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij uitgeverijen en   boekhandels, met name bij BGN (later Selexyz, Polare). Ook gaf hij   een aantal jaren met veel plezier les aan de opleidingen Boekhandel   en Uitgeverij  van de Vakopleiding Boekenbranche en was hij   betrokken bij het ontwikkelen van de Opleiding Boekhandel.

 

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn