Go to Top

Boekondernemer van de toekomst

 

BOvdT_logo_WEB-01

Heeft uw boekhandel last van de crisis? Kopen veel van uw klanten hun boeken online maar níet bij u? Heeft u een duidelijke toekomstvisie voor uw boekhandel? Meld u dan nu met Boekondernemer van de Toekomst een uniek praktijkgericht vernieuwingstraject, waarbij ondernemers van en met elkaar leren.  Onder leiding van deskundigen en samen met collega-boekondernemers leert u klantgerichter werken en te sturen op omzet, traffic en data. Zo werkt u actief aan verandering om uw bedrijf gezond en vitaal te maken.

Veranderende markt
Het boekenvak is blijvend veranderd door digitalisering, andere vrijetijdsbesteding van consumenten en de crisis. Het is van groot belang dat de boekhandel snel en goed weet in te spelen op deze veranderingen. Daarom is Boek & Bedrijf in 2013 samen met co-creatie partner Senta het Boekondernemer van de Toekomst programma gestart. Met als doel: een vitale toekomst voor boekondernemers.

Vitale toekomst
Het programma gaat uit van een klantgerichte aanpak. We staan uitgebreid stil bij de vragen ‘wie zijn uw klantgroepen?’, ‘waar hebben ze behoefte aan?’ en ‘hoe kunt u daar vanuit uw eigen onderscheidend vermogen als ondernemer op inspelen?’. U leert kritisch naar uzelf kijken en vragen te beantwoorden over uw eigen leiderschap. Richt u zich meer op boeken dan op klanten en medewerkers? En hoe innovatief bent u? U leert uw eigen rol en invloed kennen. Vervolgens werkt u onder begeleiding een toekomstscenario uit voor uw eigen vitale bedrijfsmodel.

Uit een wetenschappelijk evaluatie onderzoek over de groepen 1, 2 en 3 blijkt dat Boekondernemer van de Toekomst werkt. De boekomzet over de eerste helft van 2014 ten opzichte van de eerste helft van 2013 is bij deelnemers licht gestegen (+2%) in een dalende markt (-11%). Daarnaast is hun strategisch management verbeterd wat belangrijk is voor een vitale toekomst.


Inhoud programma
Na een kennismakingsavond volgt u gedurende drie maanden zeven modules van ieder één lesdag met de volgende thema’s:

Module 1: Huidige situatie en toekomstbeeld
Module 2: Interne analyse en pad naar de toekomst
Module 3: Klantdata als aanjager voor omzet
Module 4: Winkelbeleving en aanbod
Module 5: Vitale bedrijfsvoering
Module 6: Samenhang en synergie
Module 7: Slotdag met pitches

Lees hier de data en de tijden voor nieuwe groepen.

Wat weet, heeft en kunt u na deelname?
* U kunt effectiever leiding geven
* Uw verkoopkracht verbetert
* U kent uw klanten, hun interesse en waar ze wonen
* U weet hoe u uw klanten aan u bindt met een onderscheidend aanbod
* U weet waar uw eigen kracht als ondernemer ligt
* U kunt gerichter sturing geven aan een duurzaam vitale onderneming

Ervaringen van deelnemers
Inmiddels mogen 350 ondernemers zich Boekondernemer van de Toekomst noemen. Om een indruk te krijgen zij het programma hebben ervaren, kunt u deze filmpjes bekijken:
* Een nieuw bedrijfsmodel voor een vitale toekomst
* Omzetstijging door een nieuwe focus
* Klantgericht ondernemen
* Co-creatie

Walter Jansen - Jansen de Feijter - webversie2Walter Jansen – Jansen & De Feijter – Boekhandel Het Colofon
“Boekondernemer van de Toekomst maakt enthousiast, stimuleert en doorbreekt vastgeroeste patronen. Het programma zet de ramen open en laat het flink doorwaaien. Ook voor boekhandelaren die menen het allemaal te weten.”

 

 

Kosten en aanmelden
De deelnamekosten bedragen € 4000,- per persoon exclusief BTW.  Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Boek & Bedrijf via info@boekenbedrijf.nl of (030) 274 01 15.

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn