Go to Top

Hoe lopen de geldstromen in je boekhandel?

Training “Grip op de zaak!” maandag 9 en 23 april 2018

De economie trekt weer aan en je wilt investeren om de omzet te verhogen. Inkopen om te kunnen verkopen. Misschien is daar (tijdelijk) extra kredietruimte voor nodig. Maar hoe overtuig je de bank? Het CB? Hoe weet je zelf heel precies hoe je plannen financieel kunnen uitpakken? De training “Grip op de zaak” zorgt ervoor dat je zeker bent van je zaak en een overtuigend gesprekspartner door een gedegen voorbereiding.

De training is bedoeld voor boekondernemers die worstelen met de praktische aspecten van hun bedrijfsvoering. We gaan terug naar de basis. Je maakt een liquiditeitsbegroting met budgetten voor al je uitgaven tijdens deze training. Hierdoor kun je beter een inschatting van je omzet te maken. Na afloop weet je wat er aan het einde van de maand onder de streep overblijft of wegloopt. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe de geldstromen in je boekhandel lopen en wat het banksaldo over bijvoorbeeld 2 jaar zal zijn.

“Grip op de zaak” is een praktische training van twee dagdelen. Frank Reijgwart maakt gebruik van een instrument waar je de liquiditeit voortaan dagelijks, wekelijks of maandelijks in bij kunt houden. Dit instrument is tot stand gekomen vanuit de praktijk bij de boekhandel en onmisbaar gebleken.

Programma
19:00 – 19:30 uur inloop
19:30 – 21:30 uur training “Grip op de zaak”
21:30 Afsluiting

Data: maandag 9 april (deel 1) en maandag 23 april (deel 2).
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen kunnen deelnemen.
Locatie: Boek & Bedrijf, Prins Hendriklaan 72, Bilthoven.
Kosten: €250,- per person excl. btw.

Je kunt je hier aanmelden.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Boek & Bedrijf via (030) – 274 01 15 of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

Frank Reijgwart is sinds 2005 eigenaar   van Boekhandel Van der Plas in Amsterdam. Frank voltooide de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij (nu   Hogeschool van Amsterdam) en Heao CE   (Hogeschool Utrecht). Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij uitgeverijen   en boekhandels, met name bij BGN (later Selexyz, Polare). Ook gaf hij een   aantal jaren met veel plezier les aan de opleidingen Boekhandel en Uitgeverij   van de Vakopleiding Boekenbranche en was hij betrokken bij het ontwikkelen   van de Opleiding Boekhandel.

 

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn