Go to Top

Advies

Boek & Bedrijf is de adviesdienst voor het boekenvak. Op elke vraag van de boekverkoper formuleert Boek & Bedrijf een helder en praktisch antwoord. Daarnaast kan Boek & bedrijf diensten verrichten voor uitgeverijen en bibliotheken.

Boek & Bedrijf zet zich in voor de individuele boekhandel, voor ondernemers aangesloten bij de Koninklijke Boekverkopersbond en personen die zich serieus oriënteren op het ondernemerschap in de boekenbranche. Hieronder vindt u een aantal adviesdiensten van ons.

Marktinformatie
Als potentiële starter heeft u behoefte aan recente marktinformatie. Boek & Bedrijf volgt de trends en ontwikkelingen in de markt nauwgezet en kan u voorzien van de juiste beslissingsinformatie.

Ondernemingsplan
We kunnen u begeleiden bij het opstellen van uw ondernemingsplan door het aanleveren van de juiste marktinformatie en/of het kritisch meedenken. Ook kunnen we de diverse onderzoeken die uw plannen moeten onderbouwen (laten) uitvoeren. Hierbij valt te denken aan consumentenonderzoek of een vestigingsplaatsonderzoek. Het ondernemingsplan is en blijft echter een product van uw hand.

• Vestigingsplaatsonderzoek
Als u een boekhandel overneemt, vanaf de grond opbouwt of in uw boekhandel wilt investeren, levert een vestigingsplaatsonderzoek de verantwoording van de investering: is voldoende marktpotentie aanwezig om de investeringen terug te verdienen. Hierbij wordt een inschatting gemaakt hoeveel consumenten zich voor boeken, tijdschriften, etc zullen richten op uw winkel en hoeveel zij vervolgens zullen gaan besteden in uw winkel.

• Winkelpresentatiescan
Hoe ziet de klant uw winkel? Als retailer wilt u het optimale uit uw vierkante meters halen. Omdat u vaak dagelijks in uw winkel staat, bestaat het risico dat een zekere mate van bedrijfsblindheid optreedt. Het scherpe oog voor details vervaagt. Daarom is het aan te raden regelmatig met een frisse, objectieve blik de winkel te laten bekijken. En waar nodig te corrigeren. Zo verzekert u zich ervan dat u alle winkelfuncties optimaal inzet en benut. De Boek & Bedrijf winkelpresentatiescan spoort verborgen verkoopkansen op en zorgt dat u de verkoopkracht van uw winkel optimaal inzet.

• Overname
In Nederland zijn “witte vlekken” nauwelijks aanwezig. Dat betekent dat een er nauwelijks meer ruimte is voor een geheel nieuwe boekhandel. In veel gevallen kunt u daarom als starter beter een bestaande winkel overnemen. Boek & Bedrijf kan u ondersteunen in het zoeken & vinden van een voor uw ambities geschikte boekhandel en u begeleiden en adviseren bij een eventuele overname.

We bieden voor elke uitdaging waar uw onderneming tegenaan loopt een passende oplossing. Bent u geïnteresseerd in één van onze bovenstaande adviesdiensten of  kunnen we u helpen met een ander vraagstuk neem dan contact op via  (030)  274 01 15  of stuur een mail naar info@boekenbedrijf.nl.

De website van boek en bedrijf maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn